<Tilbage   RBC historie side 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
     

Rockers by Choice blev dannet omkring '86 i Sundby Algård Ungdomsklub på Ama'r. Deepee (Per Pedersen) og lillebror Chief 1 (Lars Pedersen) var nogle af de første som dansede Breakdance i Danmark og efter at have danset landet tykt og tyndt (hovedsageligt i ungdomsklubben Thomas P Hejle, Kbh.), besluttede de sig for at prøve en ny del af Hiphoppens mange grene; -RAP MUSIKKEN.

Den første fase af RBC hed Fabulous Rockers og bestod af Chefen, DP, og en anden bekendt fra fladøen. Som det første danske rapband herhjemme spillede de live i Thomas P Hejle. På det tidspunkt var der overhovedet ingen der havde tænkt sig at danskere nogensinde ville komme til at rappe og ligefrem danne "CREWS" ...... Tænk engang !!

Fabelous Rockers skiftede navn til Krush Alliance MC`s, der blandt andet bestod af en anden kendt hiphopper Jesper Vildmand som RBC senere skulle stifte bekendtskab med, men blot som en af dem fra MC EINAR. Deepee og Chief tog til Sundby Algård da de havde hørt fra andre at Hip Hop kulturen omkring Sundby havde vokset sig stor.

Master Phoze og MC Pete (Georgios Sagos og Peder Musing) hang ud i Sundby Algård, hvor de var berygtet, for deres imitation af Kool Moe Dee`s "Go see the doctor rap" , chefen havde gennem en ven fik fortalt at de faktisk var ret gode til 'det der rap', så derfor besluttede han sig for at tjekke dem ud. De hang ud sammen med en anden rod fra klubben, MC Swan (Øyvind Hagen Traberg) dannede de 5 gruppen, der 2 År senere skulle blive kendt af enhver som ROCKERS BY CHOICE .

De næste år blev brugt flittigt til at hænge ud og øve i Sundby Algård, chefen fungerede som DJ og på hans hjemmestudie-setup (4 spors båndoptager-808 rytmeboks- 2 fodpedalssamplere = 2 sekunders samplingstid), blev demoerne til bl.a "Nej til narkotika" - "Gang i den" - "Engel" skabt på engelsk !!!

Gruppen fik hurtigt et ry for at være et virkeligt hårdtslående og progressivt raporkester og med virkelig succesfulde koncerter i undergrundsmiljøet, bl.a Ungdomshuset og Barbue, var RBC klar til Danmark, men hvad med pladekontrakt ??

Deepee havde gennem et år fodret de danske pladeselskaber med demobånd af et engelskrappende RBC- selskaber havde dog ingen interesse, de syntes at det lød "sjovt" men kunne ikke se nogen synderlig fremtid for rap i Danmark ?? Med højtløftende pander og et kæmpe ambitionsniveau, kæmpede gruppen sig videre til gennembruddet..

<Tilbage   RBC historie side 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6