<Tilbage   RBC historie side 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
     

Kenneth Bager var på daværende tidspunkt kendt som DJ og PR mand på det multinationale selskab VIRGIN RECORDS . Gennem et kort samarbejde med gruppens DJ Chief 1 faldt han over et demobånd og oplevede dem live i et proppet BARBUE (M/ Rip Rap & Rock + DJ Phase 5). Han besluttede sig simpelthen på stedet at signe ROCKERS BY CHOICE til VIRGIN RECORDS ( Et samarbejde som i de efterfølgende år virkelig kom til at udvikle sig succesfuldt og familieagtigt)

Men, RBC var på engelsk og Virgin ville have at det skulle være på dansk.
Krise og stormøde hos Rockers, de besluttede sig for at tage chance og kaste sig ud i udfordringen med stor iver.

Sensommeren 1988 . ENGEL /NEDTUR udkommer på hvid vinyl (White label)
Uden gruppenavn eller noget. Radio DJ`s flipper ud, journalister ringer og udspørger pladeselskabet, alle spørger "Hvem er de"??

Singlen bliver et kanon hit og gør med et RBC landskendte og eftertragtede. Rockers tager en smuttur til "The Big Apple" New York som jo er Hip Hoppens mekka, og denne tur danner helt klart inspirationskilden til rockers debut LP,
"OPRÅB TIL DET DANSKE FOLK" , der udkommer i Januar 1989, og markerer Åbningen på en Hip Hop Æra i Dannevang. LP`en sælger guld (25.000 ex.), og bliver den mest roste LP siden Gasolins bedste, pressen udråber Rockers til at være det bedste der er sket for dansk musik meget, meget længe.

RBC laver videoen til "Engel" og ses i næsten alle blade, og på alle store TV shows (TV avisen / Hans Otto Bisgaard / Zig Zag osv.)

Gruppen danner fanklub der bliver kæmpesucces med ca. 100 fanbreve om ugen. Senere på Året starter Rockers By Choice deres første egentlige Danmarks turne "NEDTOUR 89", og spillede for udsolgte huse, i Gud og hver en by der havde spillested, med højdepunkter bl.a MIDTFYNS / ROSKILDE / HULTSFEED I SVERIGE, ca., omkring 100 jobs indenfor halvandet år.

Ting og tiden flyver for RBC, de modtager Carlsberg legatet, bliver de første dansksprogede artister der bliver vist 10 gange på MTV Europa, opvarmer for
FAT BOYS og stjæler hele æren. I julen og slutningen af året udsender gruppen den første Hip hop live LP i verden (Før amerikanske B.D.P), og med et begrænset oplag på 10.000, er den udsolgt allerede i første oplag.

<Tilbage   RBC historie side 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6