1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 11 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15
    Øyvind kom selvfølgelig altid for sent. Men når han først kom, havde han det med at begejstre både publikum og medier med sin umiddelbarhed. Den 196 centimeter høje rapper lignede essensen af Amager. Og for RBC var Amager-vinklen central. De rappede 'Amar' er # 1', og dengang var det fedt at være Amagers helte, som i befolkningen var kendt under vaskeægte hip hop-pseudonymer: Lars Pedersen var Chief 1, Per Pedersen var MC Dee Pee, Øyvind Hagen-Traberg var MC Swan, Peder Musing var MC Pete og Georgios Sagos var Master Phoze på human beatbox. Lars Pedersen: ”Vi festede en hel del i starten. Jeg kan huske, at vi fik en taxabon af Virgin, da pladen var kommet ud. 'En taxabon!' tænkte jeg. 'Nu kører det for os'. Vi fyldte en vogn med så mange mennesker, vi kunne proppe i den. Og så kørte vi bare ud ad Strandvejen og Lyngbyvejen, mens vi råbte alt muligt til menneskene i de pæne huse deroppe. Da vi kom tilbage til byen og ville betale med vores bon, troede chaufføren ikke på os. 'Hvordan kan jeg vide, om I har stjålet den bon?' sagde han. Men så hev jeg vores plade frem, pegede på coveret og sagde: 'Det dér, det er MIG'.”
Rockers By Choice var ikke nomineret til en dansk Grammy i februar 89, hvor 'Opråb! til
det danske folk' kun havde været i handlen en måneds tid. Men de var gæster ved begivenheden, som bød på optræden af bl.a. MC Einar - den tids eneste andet store, danske rapband. Næste dag kunne MC Einar læse i Ekstra Bladet, hvad Lars Pedersen mente om dem. ”Det var da vist lidt pinligt” var Chief 1 citeret for at sige om MC Einars optræden. Lars Pedersen har altid ment, at han blev fejlciteret. Men udtalelsen skubbede til rivaliseringen mellem de to bands. Per Pedersen:  ”Vi var de første i dansk rap, hvor man kan tale om, at vi dissede hinanden. Men det var med en gensidig respekt, synes jeg. Ingen af os gik over stregen, og siden dengang har vi fået talt ud med Nikolaj Peyk om, hvad
der skete. Jeg vil gerne indrømme, at vi i Rockers var misundelige over, at MC Einar kom først ud på plade. Derfor er der et vers i 'Så er der funk' på 'Opråb!', hvor vi siger: ”Vi var de første til at starte.”
     
 

 næste >>