1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15
    DJ CHIEF 1

I UNGDOMSKLUBBEN SUNDBY ALGÅRD er den ene væg i et kælderum overmalet med graffiti. Nede i et hjørne står der 'Sadolin'. Sådan har væggen set ud, siden Lars Pedersen malede den engang i midten af 80erne, hvor Rockers By Choice gik fra at være en del af et breakdance-slæng til at blive et af landets første hip hop-bands. Det var brødrene Lars og Per fra Tårnby Torv, som i 1987 i Sundby Algård spurgte Peder og Georgios , om de ville være med til at lave et hip
hop-band. Svaret var ja, og efter nogen tid faldt Øyvind også ind.

Peder Musing og Georgios Sagos var på det tidspunkt 17 år og havde været uadskillelige, siden de gik i 1. klasse på Højdevangens Skole i Sundby. De var legekammerater. De spillede fodbold sammen. I midten af 80erne var de begyndt at rappe sammen, og det var derfor, Lars og Per tog kontakt til dem.

    18-årige Lars og hans fire år ældre storebror Per havde på det tidspunkt lavet hip hop-ting i nogle år. I 1982 var Per på high school i USA, hvor hip hoppen var ved at slå igennem. Derovre dansede Per breakdance og købte det nyeste, vildeste sorte musik. Dj Hollywood, Sugarhill Gang, Afrika Bambaataa og Grandmaster Flash & The Furious Five.
”Det var partyrap, og det var electro, hvad man dårligt nok vidste i Danmark på det tidspunkt, men skidevære med betegnelserne. Det var nyt, og det var fedt”, som han siger.
 

  næste >>