1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15
    MASTER PHOZE I 82 havde Per Pedersen været på high school i USA. I 88 var det Georgios Sagos' tur. Mens Georgios var bortrejst, sad brødrene Pedersen i barndomshjemmet i lejligheden på Tårnby Torv og skrev høflige breve til de danske pladeselskaber. Selskaberne havde også fået tilsendt kassettebånd med demooptagelser af Rockers By Choice-numre på amagerkansk-engelsk.

Per og Lars Pedersen kunne lige så godt have råbt ind i en dør. Selskaberne troede ikke på Rockers By Choice. Et enkelt af dem - CBS - troede derimod på MC Einar med tekstforfatteren Nikolaj Peyk, der havde været hip hopper i nogle år. Mens Rockers By Choice kom fra breakdance, kom Peyk fra graffitimiljøet. Det blev MC Einars humoristiske hverdagsbeskrivelser uden politiske overskrifter, som kom først ud på vinyl - med singlen 'En af den slags dage' og lp'en 'Den nye stil'.
    Men da Georgios Sagos kom hjem fra rappens eget land, havde Virgins danske afdeling sagt ja til at udgive RBC, som nu også formulerede sig på dansk. Der blev råbt ting som 'Nej til narkotika' og 'Burn Shell to hell' på et tidspunkt, hvor mange rynkede på næsen af politisk musik. Ude i verden der opbrud. Muren i Berlin stod ikke længere så stabilt. Øst/vest-blokkene var ved at gå i opløsning. 'Solidaritet' var ved at være et skældsord, og postmodernismen styrede. I det klima kom fem arbejderknægte fra Amager væltende ind på musikscenerne med en lyd lånt i USA, nogle grove politiske paroler og en visuel iscenesættelse, der også provokerede: RBC var uniformerede i knaldrøde Troop-jakker, caps, sorte jeans og retro-Adidas med 'fat laces'.
 

  næste >>