1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15
    MC SWAN Lad os mødes på mandag. Tidligt. Hvad med klokken 12? På mandag vil jeg starte mit liv forfra Øyvind Hagen-Traberg lægger på. Vores første samtale nogensinde tog mindre end et minut. Men det var som at tale med en gammel bekendt. Alle rygterne om Øyvind kunne spores i den samtale. At han er umiddelbar, varm og kan tale med alle slags mennesker. At han altid har et nyt job eller projekt i kikkerten. Og at han har et autonomt forhold til tid og ure. Den nu 32 årige Øyvind var, som han selv ville sige det, den ene af de fem fingre i den hånd, som fra midten af 1980’erne tegnede Rockers By Choice – en af landets første og mest kendte hip hop-grupper. Rockers By Choice var pionerer inden for dansksproget rap. Øyvind var den mest hardcore af de fem, og han kom altid for sent. Ikke fem minutter. Det var typisk med timers forsinkelse, at Øyvind dukkede op til øvesessions, lydprøver, pladeoptagelser, tv studier og interview, og han var altid god for en syg undskyldning om tabte nøgler, mavepine eller akut feberanfald som følge af en død radiator.
Øyvind var ikke struktureret og pligtopfyldende ligesom brødrene Lars og Per Pedersen, som var den disciplinerede drivkraft i Rockers By Choice. 
    Han var heller ikke tilbagelænet og cool, ligesom barndomsvennerne Peder Musing og Georgios Sagos var det. Øyvind var sin egen, og så var han selvfølgelig Amagerkaner.
Det var de alle sammen. Det er på Amager, Øyvind har en aftale mandag klokken 12, for det var der, det hele begyndte. Længe inden nogen i Danmark havde lært at sige 'hip hop'.
 

  næste >>